top of page
  • jannesandstad

HVILKEN PENSEL BRUKER MAN TIL KALKMALING?

Du kan heller spørre: hvordan vil du at resultatet skal se ut?


Glatt resultat med kalkmaling

En tommelfingerregel er at jo glattere pensel du maler med, desto glattere blir resultatet. Pensler i syntetisk materiale er glattere enn pensler i naturhår.


Hvis du maler med rulle, bruker du skumgummi for et glatt resultat, og vanlig rulle for et mer struktur-resultat. Hvis du vil ha det ekstra glatt og jevnt, kan du bruke rulle for skapdør og møbel. Ikke bruk gamle ruller du har liggende som er brukt, men spander en ny - det lønner seg i lengden! Du får et bedre resultat og mindre ergrelser. Ikke rull for raskt eller hardt, da får du bobler i malingen. Jobb med jevne, rolige bevegelser. Hvis du synes malingen tørker for raskt, kan du spraye litt vann på underveis.


Du trenger ikke noen spesiell kalkmalingskost, du trenger bare å vite hvordan du vil ha resultatet. Nordic Chic har pensler av høy kvalitet som varer utrolig lenge og som egner seg godt til kalkmaling. De kan brukes og vasker om og om igjen.


Skjenk malt med Nordic Chic Outdoor & More malt med liten skumrulle i fargen Wipped Cream og SlateKalkmaling med betonglook

Hvis du vil ha et røfft resultat, velger du en pensel f.eks i naturhår, eller en gammel, slitt pensel du har liggende. Du kan også male hele veggen glatt med rulle først, og så male oppå med pensel på kryss og tvers for å få et røft resultat. På møbler bruker du kost eller pensel som er litt røffere, f.eks i naturhår.

Her har vi malt med en glatt pensel, men på kryss og tvers og i sirkler for å få et struktur - resultat. Vi kunne brukt en grovere pensel, og da ville det blitt enda tydeligere med de effektene. Men vi syns det er finest sånn, det ser litt ut som betong. Dette er malt med bare fargen Slate og klar voks.Vokskost

Det lønner seg absolutt å investere i en ordentlig vokskost dersom du skal male og forsegle møbler eller større flater, som vegger. Vår kost er stor og god å holde i, og har en praktisk tupp som gjør at den kommer til i hjørner og ikke legger igjen voks i kriker og kroker.. Etter bruk rengjør du den med varmt vann og litt såpe. Gjør det grundig, så holder den seg lenge.


Top Coat svamp

Til påføring av top coat kan du bruke glatt pensel, men det er mye enklere å få et jevnt og tynt resultat med en billig svamp, som denne top coat sponge som vi selger. Verktøyet du bruker er veldig viktig for resultatet, så finn ut på forhånd hvilken look du går for! Og velg pensler og evt rulle etter det.Mange spør om hva de skal rengjøre penslene med etter å ha malt med kalkmaling. Svaret er alltid: vann. Varmt vann og såpe. Herligere blir det ikke!


Lykke til med malingen, og takk for at du er med og tenker på miljøet og bruker giftfrie produkter!

42 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page